Een mooie aanvulling op je ervaring met de TvBox Pro is het synchroniseren met Trakt.

Door dit te doen, kun je films toevoegen aan je watchlists, wordt er bijgehouden welke films je al gezien hebt, kun je al je series bijhouden en nog veel meer handige opties.

In deze handleiding gaan we Trakt synchroniseren met Exodus, maar dit werkt zo goed als hetzelfde ook met Salts en Specto.

Stap 1 : Trakt account aanmaken

Stap 2 : Trakt synchroniseren met de TvBox Pro

• Klik in het hoofdmenu van de streamsoftware op Instellingen

• Kies voor Trakt
  • Klik op Trakt instellen voor Exodus (Of een andere indien gewenst).
  • Je krijgt nu een code te zien.
  • Ga op je telefoon/tablet/pc naar https://trakt.tv/activate
  • Als je al bent ingelogd bij trakt.tv kun je hier gelijk de code invoeren. Log in als je dat nog niet gedaan hebt.
  • Klik op de groene knop "Yes"
  • De verbinding is nu gemaakt, en het scherm op de TvBox Pro zal automatisch verversen.

•  Ga in dit scherm helemaal naar beneden en klik op de knop OK.
De koppeling is nu gelukt!

Stap 3 : Films toevoegen aan Watchlist

• Als je een film hebt gevonden die je aan je Watchlist wil toevoegen, houd de OK knop ingedrukt. In het menu wat nu verschijnt klik je op Trakt Manager.
  • Hier kun je de film toevoegen aan je Watchlist (als je hem nog wil kijken), aan je Collectie (als je hem al gezien hebt) of kun je een nieuwe lijst aanmaken waar je de film aan toe wilt voegen.

Stap 4 : Films uit Watchlist bekijken

• Klik in het film menu op "Trakt Exodus"
  • Hier vindt je al je lijsten met films terug!

Stap 5 : Series toevoegen aan Trakt

Zodra je Trakt hebt gesynchroniseerd met je TvBox Pro, worden ook alle series automatisch bijgehouden.

Je kunt dus heel makkelijk zien bij welke aflevering je bent gebleven.

Zodra je nu een aflevering gaat kijken, verschijnt de aflevering erna gelijk in het Serie menu bij "Volgende aflevering Exodus"

• In het serie menu bij "Volgende Aflevering Exodus" kun je voortaan van elke serie de volgende aflevering bekijken
  • In het serie menu bij "Trakt Exodus" vind je lijsten als Watchlist, net zoals bij films

Stap 6 : Seizoenen of afleveringen markeren als bekeken

Nu heb je de TvBox Pro gesynchroniseerd met Trakt. Maar die weet nog niet welke afleveringen jij al gezien hebt!

Zodra je een aflevering gaat bekijken, verschijnt de volgende automatisch bij "Volgende Aflevering (Trakt)".

Een andere optie is om te laten weten aan Trakt welke afleveringen jij al gezien hebt.

• Navigeer naar een serie die je aan het kijken bent, en dan naar de laatste aflevering die je hebt gezien.
  • Houd de OK knop ingedrukt.
  • In het menu dat verschijnt klik je op "Watched in Trakt"

Nu kun je de volgende aflevering terug vinden in  het Serie menu bij "Volgende Aflevering Exodus"!

Tip

Vanaf nu kun je ook via je tablet/pc/telefoon films en series toevoegen aan je Trakt account.

Log in op Trakt.tv, als je hier films en series toevoegd aan je Watchlists of collectie, verschijnen ze automatisch op de TvBox Pro!

Handig dus als je op je werk/in de sportkantine/op school positieve verhalen hoort over een film of serie.

Je voegt ze op je telefoon toe aan je Watchlist, en dan kun je als je thuis bent gelijk gaan kijken!