Allereerst gefeliciteerd met de aanschaf van je TvBox Pro!
In deze handleiding leggen wij je kort uit, hoe je gelijk aan de slag kunt!

1.1 TvBox Pro aansluiten

Haal de TvBox Pro samen met zijn accessoires uit de verpakking.

Stap 1: :  Sluit de ene kant van de HDMI kabel aan op de TvBox Pro en de andere kant op je TV.

Stap 2:   Om er zeker van te zijn dat je een stabiele internetverbinding hebt, raden wij je aan om de TvBox Pro aan te sluiten aan het internet doormiddel van een internetkabel. Let op: Deze is niet meegeleverd. Heb je geen ethernetkabel? Dan is het ook mogelijk om je TvBox Pro via Wi-Fi te verbinden met internet, dit is echter altijd 2e keus!

Stap 3: Sluit de voedingsadapter aan, en stop de stekker in het stopcontact.

1.2 Afstandsbediening
In de meegeleverde afstandsbediening moeten nog 2 AAA batterijen.
Heb je een extra keyboard mee besteld? Achter in het klepje van het keyboard zit een usb ontvangertje. Haal deze eruit en stop deze in 1 van de usb poorten aan de zijkant van de TvBox Pro. Nu is hij aangesloten!

1.3 TvBox Pro installeren
Als je je Tv nu op de juiste HDMI ingang hebt staan, zie je de TvBox Pro vanzelf opstarten. Eerst is het besturingssysteem Android zichzelf aan het voorbereiden. BELANGRIJK: Wacht geduldig af totdat je onderaan in het Android beginscherm het blauwe Kodi icoontje ziet verschijnen (zie foto). Dit kan een paar minuutjes duren. (Ziet u na 5 minuten het icoontje nog niet verschijnen? Haal dan de stroom er even af, en laat hem opnieuw opstarten.) Dit blauwe icoontje van de afbeelding geeft je toegang tot de TvBox Pro stream software. Klik nu op dit icoontje.
Zie je een blauwe melding boven aan het scherm, met een OK button? Klik dan op de afstandsbediening op het knopje met de muis erop. Hierna kun je met de pijltjestoetsen navigeren naar de blauwe OK button, en erop klikken. De melding verdwijnt nu.

1.4 Wi-Fi instellen

Als je een internetkabel hebt aangesloten (aangeraden!) dat kun je deze stap overslaan.

Heb je geen internetkabel en wil je de box via Wi-Fi gebruiken? Volg dan onderstaande stappen.
Navigeer met de pijltjes naar het menu “Instellingen”. Hier kies je voor Netwerk => Wi-Fi => Wifi Device en zet deze op aan.
Je ziet de box nu scannen, en zodra je je netwerk ziet, kun je hierop inloggen.

1.5 TvBox Pro Scherm Instellen
Dit doe je ook in het menu “Android Instellingen”.
Kies Weergave =>Screenpositie, en zoom het scherm zo, dat hij perfect op je Tv scherm past.
Hier kun je ook de tijd instellen, maar deze pakt hij automatisch goed zodra je verbinding hebt met internet.

1.6 TvBox Pro stream software Installeren
Ga terug naar het TvBox Pro menu, en klik op installeren. (zie afbeelding) De TvBox Pro gaat nu de laatste versie van onze software binnen halen. Volg de aanwijzingen in het systeem.
Als alles geïnstalleerd is, en je hebt weer op het blauwe Kodi icoontje geklikt, gaat het systeem zich inladen. Dit kan even duren. Wacht altijd geduldig af tot de tekst: “Inhoud laden” is verdwenen!

2.1 Film/Serie zoeken

Het menu van de TvBox Pro spreekt voor zich. Binnen enkele klikken staat er een waslijst met interessante films op je scherm. Even belangrijk om te vermelden is het volgende: Om er zeker van te zijn dat je altijd de juiste films kunt vinden, hebben wij meerdere addons/zoekmachines voor je ingesteld. Dit zijn op het moment: Exodus, Salts en Velocity. Gebruik deze altijd op deze volgorde.
Exodus is op het moment het beste en snelste, gebruik de andere zoekmachines pas als Exodus je favoriete film niet heeft!

2.2 Film bekijken

Zodra je de film heeft gevonden die je zoekt, is het tijd om deze te gaan bekijken.
Als je bij de juiste film bent, kun je door de OK knop INGEDRUKT te HOUDEN meer informatie over de film opvragen, de trailer van de film afspelen voordat je de film gaat kijken en hier staan meerdere Trakt opties. Kijk op help.tvboxpro.nl voor meer informatie over de Trakt opties. Wil je de film nu gaan afspelen dan klik je gewoon op de OK button van de afstandsbediening.

De TvBox Pro gaat nu alle streams voor deze film van het internet af halen. Je krijgt hierna een overzicht van alle streams te zien.
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de bovenste stream altijd het beste is.
Krijg je een film te zien met ingebakken ondertiteling, in een verkeerde taal of hapert of buffert hij veel? Sluit de film dan af, en kies een andere stream. Er zit er altijd wel één tussen die het goed doet! Is het aanbod van de streams erg slecht? Dan kun je ook nog de addons/zoekmachines Salts of Velocity gebruiken!
Is de kwaliteit alsof het uit de bioscoop gefilmd is? Probeer dan een andere stream, zijn deze ook slecht? Dan is de film waarschijnlijk te nieuw, er is dan geen goede kwaliteit stream beschikbaar, probeer het later nog eens.

2.3 Ondertiteling

Speelt de film? Dan is het tijd om de ondertiteling eraan toe te voegen!  Meestal pakt de software al een ondertiteling, maar deze klopt niet altijd. Klopt de ondertiteling niet? Dan download je gewoon een andere! Klik op de OK button op de afstandsbediening, klik op ondertiteling, en kies voor downloaden.
Kies een andere ondertiteling uit het menu. Er zijn verschillende aanbieders van ondertiteling geïnstalleerd, kijk bij deze allemaal om de juiste ondertiteling te vinden. Loopt de ondertiteling net niet lekker? Dan kun je bij “geluid” kiezen voor “ondertiteling synchroniseren”, zo kun je de ondertiteling tot op de milliseconde gelijk zetten!
Is er geen Nederlandse ondertiteling te vinden? Dan is de film waarschijnlijk te nieuw, en is er even tijd nodig voordat er een vertaling beschikbaar is.

Namens TvBox Pro, heel veel kijkplezier gewenst!